Bu Blogda Ara

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Su Arıtma Yöntemleri

su arıtma yöntemleri nelerdir:

[reverse osmosis] Reverse osmosis Tersine ozmoz su arıtma yöntemi ( ev, ev tipi su arıtma cihazı tercih edenler için, en iyi su aritma yöntemidir. reverse osmosis ile mikroorganizmalardan kurtulmak mümkündür )

[nanofitrasyon] Nanofiltrasyon su arıtma yöntemi ( Nanofiltrasyon sistemleri 250 ile 1000 arası moleküler ağırlıktaki organik bileşikleri ve +2 değerlikli tuzları Ters osmoz sistemine oranla daha düşük basınçta ve daha fazla su geçirerek tutmaktadır. )

[ultrafiltrasyon] Ultrafiltrasyon su arıtma yöntemi ( Ultrafiltrasyon sistemleri (UF) RO ve NF sistemleri ile benzer bir sistemdir. Ancak, daha çok partükül giderimi amaçlı olarak kullanılmaktadırlar. )

[ultraviyole] Ultraviole su arıtma yöntemi ( Ultraviole, bakteri virüs mantar ve diğer mikroorganizmaları uv ışınlarına maruz bırakarak öldüren dezenfeksiyon sistemidir. )

[aktif karbon] Aktif karbon su arıtma yöntemi ( Aktif karbon, sularda renk, tat, koku giderici olduğu gibi çözülmemiş organik ve organik olmayan kirliliklerinde arıtılmasında kullanılmaktadır. )

[su yumuşatma] Su yumuşatma yöntemi ( Doğada bulunan su çeşitli yer tabakalarından geçerken bazı tuzları eriterek içerisine alır. Buda suya sertlik verir. Bu tür sulara sert su denir. Yumuşak su ömrü uzattığından tercih edilmelidir, )

[kum filtrasyon] Kum filtreli su arıtma yöntemi ( Tüm sularda en belirgin kirlenme parametresi olan bulanıklık; suda askıda katı madde, organik madde, silis, tortu vb. olduğunu göstermektedir. Bu kirleticiler arasında belirgin bir çapa sahip olanlar fiziksel tortu filtrasyon üniteleri ile arıtılır. )

[deminerilezasyon] Deminerilezasyon yöntemi ( İyon değişim prosesi veya benzer bir yöntemle, bütün mineralleri alınmış suya demineralize su denir. )

Hiç yorum yok: