Bu Blogda Ara

25 Haziran 2011 Cumartesi

Organik Besinler Nedir? Yararları ve Faydaları Nelerdir?






Organik terimi edebiyatta ilk defa 1517 yılında, organik besin terimi ise ise 1869 yılında kullanıldı. Günümüzde organik beslenme lüks olmaktan öte sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir çevre için olmazsa olmaz bir gereksinim haline gelmiştir.

Organik besin ne demektir?

Organik besin, kimyasal maddeler, hormonlar,antibiyotikler ve tarım ilacına maruz kalmadan hayvan ya da bitki kökenli canlı organizmalardan elde edilen yiyecek demektir. Yaşayan organizmalarla ilgili özellikler olması da organikliktir. Bir örgü veya oluşum içinde yaşayan organizmaya benzer. Birbiriyle iç içedir. Toplumorganik bir bütündür. Organik besinler , organik restoranlarda veya reyonlarda basit, sağlıklı ve doğaya yakın bir organik yaşam tarzı sunuşu manasına gelir.

Organik besin ve Tarım İlaçları ilişkisi

Doğal tarım yöntemleri genelde daha çok iş yükü gerektirir ama çevreye ve sağlığınıza daha az
zarar verir. Aslında, ürün rotasyonu, dikkatli hasat, yerel çevreyi özümseme ve organik gübreleme yöntemleriyle yerel ekolojiyi geliştirir. Geleneksel organik olmayan hasat, ürünlerin üzerine direk olarak sıkılan ya da toprağa enjekte edilen yoğun miktarda kimyasal madde ve gübreleme gerektirir.

Bu gelen tarlaların yüzey akışında ciddi problemler yaratır ve yer altı sularının kirlenmesine neden olur. Bu tortular, biyobirikim denen bir süreçle vahşi yaşamı da besler ve doğanın tüm dengesini
bozar. Bu toprak sentetik katkı maddelerine bağışıklık yaratarak toprağın bileşimi de etkisiz hale
getirir; bu da kimyasal maddelerin kullanımını artırır.
Kendimize sürekli şunu hatırlatmalıyız: organik ürün satın almadığımızda kendimizi riske atıyoruz.
Sadece gezegeni değil kendi sağlımızı da riske ediyoruz.



Hiç yorum yok: